منوی رستوران کتابچه ای ظاهراً ساده ” است، اما بسیاری از رستوران ها از اهمیت آن غافل هستند.
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۶/۲۷منوی رستوران قدرتمند ترین ابزار ارتباطی در رستوران است. چون منوی رستوران نه تنها مهمانان را با غذای شما آشنا میکند و غذاهای شما را به نمایش میگذارد، بلکه باعث تقویت مفهوم و شخصیت برند شما نیز میشود. اما برای داشتن منویی موثر و کارامد، باید از روش هایی خاص استفاده شود. مشتری قبل از تصمیم گیری در مورد سفارش، فقط ۱۰۹ ثانیه به منو نگاه میکند. بنابراین، نه تنها طراحی منوی رستوران بر مشتری تأثیر میگذارد، بلکه سود رستوران نیز به داشتن یک منوی قوی و جذاب وابسته است.
اشتباهات در طراحی منوی رستوران
در اینجا به برخی از رایج ترین اشتباهات در طراحی منوی رستوران ها اشاره شده است. شما باید از انجام آن ها در هنگام طراحی منو اجتناب کنید. داشتن منویی جذاب باعث رضایت مشتری خواهد شد. در نتیجه شما یک رستوران سود آور خواهد بود.
اشتباهات در طراحی منوی رستوران
- دسته بندی مناسب در منو
- داشتن منو خیلی متنوع
- یکنواخت بودن منو
- عدم توجه به جزئیات
- قرار دادن قیمت در منو
- استفاده نامناسب از فضای منو
- عدم استفاده از دانش روانشناسی
- نداشتن منوی آنلاین
- قرار ندادن توضیحات مناسب در منو

دسته بندی نامناسب در منو
دسته بندی مناسب و صحیح غذاها در منوی رستوران یکی از اساسی ترین قوانین است، اما اغلب نادیده گرفته می شود. طراحی منوی غذایی شما باید به گونه ای باشد که موارد در گروه های واضح قرار گیرند. ترتیب دسته بندی ها نیز مهم است. خوراکی ها، سوپ ها، همبرگرها، پیتزاها، دسرها و غیره باید در کنار هم و به ترتیب سرو شوند. به عنوان مثال، غذای اصلی نباید قبل از سوپ و پیش غذاها در لیست آورده شوند، زیرا ممکن است مهمانان شما برای سفارش غذای اصلی وسوسه شوند و پیش غذاها را نادیدیه بگیرند. همچنین لیست کردن غذاهای گیاهی و غیر گیاهی در صفحات جداگانه یک عمل بسیار منطقی و عالی است که نباید از آن چشم پوشی کرد.
داشتن منویی خیلی متنوع
منوی بزرگ و جامع یک رستوران معایب و مزایایی دارند. در حالی که ممکن است، احساس کنید که داشتن یک منوی جامع، احساس تنوع بیشتری ایجاد میکند، این موضوع میتواند به فروش شما آسیب برساند. به دلیل تعدد گزینه های موجود، مشتریان زمان زیادی برای سفارش غذا صرف میکنند. همچنین، یک منوی بزرگ بیشتر وقت ها باعث سردرگمی افراد میشود زیرا آنها قادر به تصمیم گیری در مورد بهترین غذا نیستند.
توصیه میشود فقط روی غذاهای خاص و غذاهای منحصر به فرد تمرکز داشته باشید تا سرآشپز شما بتواند متمرکز شود و این باعث جلب توجه مشتریان جدید و وفاداری ان ها خواهد شد.
یکنواخت بودن منو
بهترین رستوران ها، رستورانهایی هستند، که هیچ چیز در آنها دائمی نیست. منوی رستوران باید به طور مرتب در حال تغییر و چرخش باشد. این نکته باعث ترغیب مشتریان به بازگشت به رستوران شما میشود. تجزیه و معرفی موارد جدید در این فهرست برای نگه داشتن مشتری حائز اهمیت است. به علاوه، شما باید عملکرد منو را بر اساس فروش و بازخورد مشتریان تحلیل کنید. این تحلیل میتواند در کنترل هزینه های یک رستوران بسیار مفید باشد.
عدم توجه به جزئیات
منوی رستوران مانند بروشور فروش شما است. بنابراین، ضمن طراحی آن، اندیشه های زیادی را در کنار آن سرمایه گذار کنید. از یک طراح گرافیک خوب برای طراحی یک منوی جذاب و گیرا استفاده کنید.
برای طراحی یک منو عالی در رستوران نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- منو باید روشن و خوانا باشد.
- در انتخاب فونت و رنگ منو دقت کنید. رنگ ها تاثیر به سزایی در یک رستوران ایفا میکنند.
- صفحات را با عناصر خیلی زیاد شلوغ نکنید. یا از پس زمینه ای که بسیار تیره است استفاده نکنید. چون باعث اذیت شدن چشم مشتری خواهد شد.
- هیچ چیز بدتر از خواندن منو با علائم برجسته و دارای خطا نیست. اگر غذایی را از جهت املایی درست ننویسید این اشتباه حس اعتماد مشتری را به رستوران شما از بین میبرد. از این رو، منوی خود را کاملاً از نظراملایی بازبینی کنید.
- این منو باید به مشتریانی که تا به حال رستوران شما را ندیده اند کمک کند. تا فضای محیط رستوران شما و غذاهای سرو شده در در رستوران را به گونه ای تجسم کند، که مشتریان بدانند آیا شما رستوران شما خوب است یا خیر؟
- فهرست شما باید متناسب با اندازه میز و سایر لوازم های روی میز باشد. اگر منو خیلی بزرگ باشد، فضای زیادی را روی میز اشغال میکند و اگر خیلی کوچک باشد، روی میز گم خواهد شد.
قرار دادن قیمت در منوی رستوران
قرار دادن قیمت در منوی رستوران یکی از بزرگترین اشتباهات است که میتوانید مرتکب شوید. زیرا توجه مشتری را به مبلغ منحرف میکند. این باعث می شود که یک مهمان فقط آیتم های منو را تنها براساس قیمت رد کند. همچنین، هنگامی که قیمت آیتم های منو به طور چشمگیری در یک صفحه متفاوت باشد، باعث میشود که مهمانان اقلامی را با کمترین قیمت انتخاب کنند.
استفاده نامناسب از فضای منوی رستوران
منوی رستوران را بیش از حد شلوغ نکنید. این کار باعث سر درگمی مشتری میشود. در ضمن با این کار به نظر میرسد شما پیشنهاد های زیادی برای ارائه به مشتری ندارید. قرار دادن اقلام زیادی در منوی سبب به همریختگی منو میشود و باعث میشود منویی شبوغ داشته باشید. بنابراین، استفاده صحیح از فضا و نیز حفظ ذهنیت مشتری اهمیت دارد.
غذاهای پردرآمد را در مثلث طلایی منو قرار دهید – که در قسمت بالا سمت چپ ، راست بالا و پایین صفحه منو است. اینها مناطقی است که معمولاً مشتریان تمایل دارند هنگام سفارش خود به آنها نگاه کنند.
همچنین از کاور جلو و پشت منو برای نمایش اطلاعات در مورد رستوران استفاده کنید. قرار دادادن اطلاعاتی مانند ساعات کار و بسته شدن، خدمات، تاریخچه، آدرس و موارد دیگر ایده خوبی است.
عدم استفاده از دانش روانشناسی
درک روانشناسی درست از مشتریان میتواند در پیشبرد فروش از طریق طراحی منوی رستوران به شما کمک کند. چشمان میهمانان معمولاً به سمت راست بالای منو کشیده میشود و این یک مکان عالی برای لیست کالاهای پرفروش (بسیار گران قیمت) نیز محسوب میشود. از عکسهای زیبایی استفاده کنید که برای چشم دلپذیر باشند، زیرا مطالعات نشان میدهند، که غذاهایی که دارای عکسهای مربوطه و جذاب هستند نسبت به مواردی که عکس ندارند، بیشترسفارش داده می شود. با این حال، از این تکنیک خیلی کم استفاده کنید.
نداشتن منوی آنلاین
امروزه بسیاری ازافراد دوست دارند، قبل از انتخاب رستوران، منو را به صورت آنلاین بررسی کنند. بنابراین مطمئن شوید که منوی شما همواره به صورت آنلاین به روز میشود. بهترین راه برای انجام این کار استفاده از وب سایت رستوران و شبکه های اجتماعی است.
قرار ندادن توضیحات مناسب در منو
در طراحی منوی رستوران از توضیحات و توصیفات کوتاه اما جذاب استفاده کنید. با این کار دیگر نیازی نیست تا کارمند شما در مورد غذا برای مشتری توضیحاتی بدهد. توضیحات مختصر و جالب در مورد موارد غذا بدهید، به طور مثال در مورد این موارد توضیح دهید: آیا غذای شما گرم ، سرد ، تند ، و یا گیاهی است
طراحی منوی رستوران به صورت جذاب و عالی میتواند در ذهن مشتریان باقی بماند و منجر به سود بیشتر برای رستوران شود. منوی رستوران باید جلوه ای ماندگار با خود داشته باشد.
بیش از نیمی از بازاریابی درک روانشناسی از مشتری و استفاده از آن برای به دست آوردن آنچه می خواهید است. از این نکات در طراحی منوی رستوران خود استفاده کنید، تا اطمینان حاصل کنید که تأثیر مطلوبی بر روی مشتریان خود گذاشته و باعث میشود که آنها دوباره و دوباره به رستوران شما بیایند.
مجموعه تجهیزات آشپزخانه صنعتی و رستوران پویا صنعت سعی دارد با قرار دادن مقاله های مفید در زمینه راه اندازی رستوران به شما کمک کند تا بتوانید هر چه سریعتر رستوران خود افتتاح کنید، فروش آن را به حداکثر برسانید و هزینه های آن را کنترل کنید.
شما میتوانید آخرین اخبار و محصولات جدید شرکت را از طریق توییتر و اینستاگرام دنبال نمایید.
خرید تجهیزات آشپزخانه نو یا دست دوم؟ کدام یک به صرفه تر است!
رستوران ,منوی ,منو ,استفاده ,یک ,طراحی ,منوی رستوران ,طراحی منوی ,در مورد ,را به ,در طراحی ,ندادن توضیحات مناسب ,منوی رستوران کتابچه
درباره این سایت